Triomf voor tweedes op kangoeroewedstrijd

De Kangoeroewedstrijd is er voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair onderwijs. Er zijn vijf edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep.

Sinds 2009 organiseert Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd wiskunde met jaarlijks meer dan 94 000 inschrijvingen! Wereldwijd nemen meer dan 70 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan deze wedstrijd.

Victor Dhondt en Thijs Lonneux met de leerkracht wiskunde Peggy Perreman
en de directeur

Maar liefst drie leerlingen uit het tweede jaar vielen in de prijzen: Dries Cochez uit 2 STEM a en Victor Dhondt en Thijs Lonneux uit het tweede Latijn. De twee laatste belandden met hun hoge scores bovendien in de top 100 van Oost-Vlaanderen. Een dikke proficiat!