KAZ-leerlingen schitteren op innovatiedag

Op donderdag 28 maart kwamen 100 leerlingen samen op de industriële erfgoedsite Eperon d’Or in Izegem voor de Innovatiedag Nieuwe Materialen. VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen) leidde de Innovatiedag in goede banen. Tijdens een 10 uur lange brainstorm lieten West- en Oost-Vlaamse leerlingen hun creativiteit de vrije loop en zochten naar originele oplossingen voor bedrijfscases met als centrale thema ‘circulaire economie’. De cases waren vooropgesteld door de bedrijven Deceuninck, Prosafco, Verimpex en Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen.

De leerlingen zochten in team en onder begeleiding van bedrijfsexperten een dag lang naar oplossingen voor de bedrijfscases. De teamleden kenden elkaar vooraf niet, en moesten zich snel aan elkaar aanpassen om samen te werken.

De Innovatiedag Nieuwe Materialen is een organisatie RESOC Midden- en Zuid-West-Vlaanderen i.s.m. Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen (POM West-Vlaanderen), Stad Izegem en Start&Go.van speelt in op een aantal sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, besluitvorming,… en maakt verder gebruik van de organisatorische competenties van de deelnemers.

Een jury van bedrijfsmanagers koos aan de hand van verschillende bedrijfspresentaties het meest beloftevolle idee. Vier van onze leerlingen slaagden erin om de finale te behalen: Jenno Berckmoes, Margot Saeyens, Mirte Dierckxsens en Thibo Marck.

Een dikke proficiat aan dit viertal!