6 ECWE derde in wedstrijd van Nationale Bank

Op woensdag 13 maart trokken Julie en Marie Dumont, Kjell De Winter, Jana Vekeman en Lore Van Helleputte uit het zesde jaar economie-wetenschappen naar de finale van een wedstrijd over het monetair beleid, georganiseerd door de Nationale Bank van België.

De wedstrijd ging van start in oktober met een eerste quiz-ronde. Onze economen baanden hun weg naar de tweede ronde, waarin ze op een creatieve manier de werking van het monetair beleid en de monetaire instrumenten moesten uitleggen. Hiermee behaalden ze hun selectie voor de finale, waarin ze een actualiteitsvraag over het huidige monetair beleid kregen voorgeschoteld. Deze vraag moesten ze grondig beantwoorden en hun antwoord op een creatieve manier voorstellen aan de jury, die hen achteraf nog enkele vragen stelde over hun betoog.

Nadat alle deelnemers hun antwoorden hadden gepresenteerd maakte de jury na beraad de uitslag bekend. Onze school werd beloond met een mooie derde plaats en kreeg als prijs een cheque van 500 euro. 

We zijn met de directie en het schoolteam uiteraard net zo trots op deze prestatie als de leerlingen zelf en als mevrouw De Pessemier, die het vijftal heeft begeleid.