KAZ in de prijzen op fotowedstrijd

Jaarlijks nemen we op het KAZ met de leerlingen zedenleer deel aan een fotowedstrijd van de vrijzinnige vereniging Vita Humana. Dit jaar was het thema “Vrij of gevangen?”. Twee leerlingen uit 2 Latijn a wonnen een prijs in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar. Flore T’Siobbel behaalde de derde plaats en won 25 euro als prijs. Norah De Groote werd eerste in deze categorie en kreeg de hoofdprijs van 75 euro.

Flore noemde haar foto ‘Koeienkwekerij’. Dit weet ze erbij te vertellen: “Deze koeien op de koeienkwekerij zijn opgesloten en kunnen niet naar buiten. Soms worden ze al gedood als ze nog kalf zijn. Wat een leven.”

 

Norah gaf haar foto als titel “Ruimte om te denken” en dit vertelt ze erover: “We zitten gevangen in de partituur. Één accent anders en het stuk is niet meer hetzelfde, niet meer zo goed… Één foutje en je wordt ineens minder geapprecieerd. Het kan ook anders… we kunnen andere stijlen proberen, los van die partituren. Zelf kiezen wat we gaan doen, improviseren, gewoon doen en denken…”. En ze besluit: “Omring je door goede vrienden, zorg voor ruimte om te denken en eventueel te veranderen…”