Leerlingen Cultuur naar The Sound Factory en concertgebouw Brugge

De leerlingen van het eerste jaar Cultuur (1 Wetenschappen-Cultuur, 1 Latijn-Cultuur en 1 Cultuur-Zorg) brachten op 20 februari een bezoek aan het Concertgebouw van Brugge.

Zij kregen onder andere een rondleiding doorheen het prachtige gebouw met zijn verschillende concertzalen. Begrippen zoals akoestiek en geluidskunst werden door middel van speelse luister- en doe opdrachten uitgelegd.

In het tweede deel gingen zij aan de slag in The Sound Factory, een verdieping met 2 interactieve geluidsinstallaties en computers waar de leerlingen zelf een eigen soundscape maakten met de app Garageband. De geluidsinstallaties nodigden uit om muziek te maken in groep. Door je lichaam te verplaatsen werd het geluid weer plots anders. Hier werden spannende en prachtige composities gemaakt.

De leerlingen waren allen zeer enthousiast over het bezoek, over het gebouw en over het prachtige Brugge.