Module Taal brengt eigen lied voor goede doel

Onze leerlingen van het tweede jaar module Taal hebben de voorbije weken hard gewerkt aan hun eerste project: een eigen lied. Emma, Brixx, Talyane, Hanne, Cato en Jef kozen ervoor om een lied te schrijven over het KAZ, dat ze op donderdag 29 november officieel hebben voorgesteld. We laten hen zelf aan het woord:

“De eerste les bestond eruit om te brainstormen over de inhoud van het lied. We wilden het hebben over onze school maar we merkten al snel dat elk van ons heel wat leuke verhalen had over wat we al hebben meegemaakt, welke vakken we leuk vinden en welke leerkrachten voor ons speciaal zijn. Al onze ideeën hebben we op een blad geschreven en daaruit moesten we dan een selectie maken. Onze muziek hebben we geschreven met de app Garageband. Dit was zeker het moeilijkste onderdeel. De keuze uit de verschillende melodieën zorgde voor heel wat discussie. Toen was het tijd om naar de opnamestudio te trekken. Daar hebben we individueel het lied ingezongen. We vonden dit een heel leuke ervaring.”

Na het uitschrijven van het scenario voor de videoclip was het dan tijd voor het echte werk. De opnames verliepen vrij vlot, mede dank zij de hulp van de leerlingen uit de module Ondernemen. Zij spelen niet alleen mee, maar hebben ook het ontwerp  gemaakt voor de cd-hoes. In kleine groepjes mochten de leerlingen een voorstel voor de hoes indienen, waaruit dan via stemming een hoesje werd verkozen.

Met de Warmste Week in het vooruitzicht beslisten de tweedejaars uit de module Taal om de verkoop van hun cd (aan 5  euro) te schenken aan een goed doel. Ze kozen daarbij voor het Overkophuis in Gent en verduideljken hun keuze als volgt: “In een Overkophuis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.”