Succesvolle start op het KAZ

Het KAZ zet het nieuwe schooljaar succesvol in. Door onze constant vernieuwende onderwijsaanpak, het unieke studieaanbod en de doorgedreven studie- en leerlingbegeleiding blijven leerlingen en ouders in de wijde regio kiezen voor onze school.

Op onze campus te Zottegem richten we vanaf dit schooljaar extra begeleiding in tijdens drie “PLUS”-uren, die in het lessenrooster van de eerstejaars zijn opgenomen. In deze uren kunnen de leerlingen bepaalde leerinhouden herbekijken of uitdiepen. We voorzien dat er tijdens de PLUS-uren steeds leerkrachten wiskunde, Frans en Nederlands ter beschikking zijn. Daarnaast gaan we uiteraard ook verder met ons modulair systeem, waarbij elke leerling twee modules van twee uur kan kiezen op basis van de eigen interesses.

In de KAZ-afdelingen op onze campus te Herzele kiezen leerlingen en ouders voor de vernieuwende lesaanpak, zonder de klassieke opdeling in lesuren en vakken. We bieden er de leerstof aan in clusters, namelijk wetenschappen/wiskunde en talen/cultuur. Beide clusters komen in de voormiddag aan bod, in de namiddag is er tijd voor remediëring en uitbreiding op maat van elke leerling, afhankelijk van zijn noden. Zo doorloopt elke leerling zijn eigen traject op eigen tempo.

We danken alle ouders voor het vertrouwen en wensen al onze leerlingen een fijn schooljaar toe!