Workshops verpleegkunde voor 5 en 6 Sociaal-technische

Eind mei bracht de stagecoördinator van het Vesalius instituut Ronse een bezoek aan de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Sociaal-technische wetenschappen.

Na een korte uiteenzetting over de opleiding gegradueerde verpleegkunde hadden vier leerkrachten van het instituut elk een workshop voorzien die alle leerlingen via een doorschuifsysteem konden volgen.

In de eerste workshop ging de aandacht naar handhygiëne, in de tweede workshop werd de leerlingen bijgebracht hoe ze een spuitje moeten toedienen. De derde workshop focuste op het verwijderen van hechtingen en bij de vierde werd hen aangeleerd hoe ze een bloeddruk kunnen nemen.

Tot slot hadden de mensen van het Vesaliusinstituut ook een pop bij waar de leerlingen de organen correct dienden in te “puzzelen”.

Meer foto’s vindt u onder deze link.