Brons, zilver en goud voor de leerlingen van 2 en 3 Latijn!

De leerlingen van 2 Latijn a, 2 Latijn b, 3 Latijn-wiskunde en 3 Latijn-talen namen naar jaarlijkse gewoonte deel aan aan het Euroclassica examen Latijn.

Deze vereniging organiseert jaarlijks een overkoepelend examen waaraan klasgroepen van over heel Europa kunnen deelnemen. Het examen bestaat uit een Latijnse leestekst met een reeks inhoudelijke en grammaticale vragen. Ook de algemene kennis over cultuur en mythologie van de leerlingen wordt getest. Leerlingen die slagen voor dit examen, ontvangen een certificaat met daarop een bronzen, zilveren of gouden eervolle vermelding.

Dit jaar mochten we op het KAZ maar liefst  27 eervolle vermeldingen uitdelen: 14 leerlingen ontvingen een bronzen certificaat en 11 leerlingen een zilveren exemplaar. Last but not least gingen de gouden plakken naar Ward Robbens en Rune Declercq uit de klas 3 Latijn-wiskunde.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers voor deze puike prestatie!