4 ONCOM steunt Woonzorgcentrum Zottegem

De voorbije maanden hebben de leerlingen van de klas 4 Ondernemen & Communicatie binnen hun Jieha-project, een project met ondersteuning van VLAJO, drie bedrijfjes opgericht.  Op die manier stapten deze leerlingen voor de eerste maal het werkveld in en droegen zij de verantwoordelijkheid voor budget, aan- en verkoop, marketing e.d.

Ze verkochten artisanale en/of fair trade producten op school en daarbuiten, onder meer ook op de Zottegemse markt. Zo gingen de Geraardsbergse Mattentaarten bijvoorbeeld vlot over de toonbank. Een ander bedrijf verkocht op de markt zelfbereide havermoutwafels in samenwerking met en naar een recept va, de leerlingen van 4 Sociaal-technische wetenschappen.

Als bestemming voor de opbrengst van van diverse verkoopmomenten koos de klas voor het Woonzorgcentrum van Zottegem. Op vrijdag 25 mei konden de leerlingen als afsluiter van het project daar maar liefst 767,25  euro overhandigen.