Ondernemers voor de klas

Jan Van Praet, top manager en CEO van DECCA uit Leeuwergem kwam onze laatstejaars van de richting economie-moderne talen een inkijk geven in zijn biografie. Hieruit bleek dat je voldoende ambitie moet hebben in het leven en vooral moet durven. Het verschil tussen succes en failure zit soms in een detail. Het zijn vooral de zwakke punten die je moet weg werken en daar tegelijkertijd een sterkte van maken.

Het ingeslapen DECCA, een familiebedrijf met grote successen in het verleden, was er niet in geslaagd zich aan te passen aan de wijzigende markt, met alle gevolgen vandien. Een nieuwe aanpak gericht op de klant, klantengroepen en dienstverlening bleek een schot in de roos. Door projecten als KOTK (met uithangbord Saartje Vandendriessche), gepersonaliseerde retro-koerstruitjes en doelmarketing ziet de toekomst er weer rooskleurig uit.

Voor de leerlingen is een ontmoeting met dergelijke topmensen uit het bedrijfsleven sowieso een verrijking. Wie weet wordt ook hun toekomst hierdoor bepaald…