KAZSana-project “Gezond ontbijt”

De leuze ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ vormt de basis van het gezondheidsbeleid op onze school. We brachten deze zin op woensdag 9 mei daarom nog eens extra in de schijnwerpers met het ‘Gezond Ontbijt’. Alle leerlingen van het eerste jaar kregen een projectdag voorgeschoteld waarbij beweging, gezonde voeding en een gezonde geest de kerngedachten waren.

Op het programma stonden ochtendgymnastiek (zie foto), een gezond ontbijt op basis van de voedingsdriehoek, een workshop massagetechnieken – onder de deskundige begeleiding van de leerlingen van 6 sociaal-technische wetenschappen – en enkele teambuildingsactiviteiten. De aanwezigheid van een stralende zon maakte alles af. De leerlingen en begeleidende leerkrachten reageerden laaiend enthousiast op deze gezonde dag.