Verkeersveilige dag

Op 19 en 20 april namen de leerlingen van het derde jaar deel aan het verkeersveilige project van Slimme Mobiele School.

Via filmpjes en vragenrondes verduidelijkten drie medewerkers van De Lijn hoe we op een veilige manier een bus of tram kunnen nemen. Ze wezen de leerlingen op de mogelijke gevolgen voor zichzelf en medereizigers als zij de veiligheidsvoorschriften niet respecteren.

Na de plenaire sessie werden de leerlingen op de speelplaats verwacht om de theorie in de praktijk om te zetten. Zo werd er in de Trammelantbus een brand gesimuleerd waarbij iedereen uiteraard zo snel mogelijk geëvacueerd moest worden.

Verder legden de leerlingen een parcours af met een promillebril. Deze bril laat je voelen wat het effect op het gezichtsvermogen is wanneer je tussen de 0,7 en 1,0 promille alcohol in het bloed hebt, zowat vier glazen bier.

Het was een heel leerrijke ervaring.