Op de mountainbike met 6 LOSP

Op zondag 18 februari werd het KAZ de ontmoetingsplaats van maar liefst 327 modderduivels. Drie leerlingen uit 6 LOSP organiseerden voor het eerst – in samenwerking met het Vlaams ondernemersplatform VLAJO en in het kader van hun eindwerk – een Mountainbiketocht met vooral de Zwalmstreek als uitvalsbasis. Er werden gevarieerde parcoursen van 32 en 50 km uitgestippeld door de leerlingen Gilan Verhecken, Lloyd Sprangers en Alex Iudica met hun droomcoach Kristof Leroy als steunpilaar.

In de lessen toegepaste economie werd hiervoor – onder toezicht van hun fiere leerkracht Stijn Van Nieuwenhove – een gedetailleerd businessplan opgesteld dat met hulp van familie en vrienden vorm kreeg… En hoe! De deelnemers, waaronder enkele sportieve KAZ-leerkrachten, reageerden na afloop laaiend enthousiast over de samenstelling van het parcours, de ontvangst en de uitgebreide bevoorrading halfweg.