Jeugdauteurs in de klas

Eind januari kregen de eerste- en tweedejaars literair bezoek van respectievelijk jeugdauteur Luc Descamps, Roger Vanhoeck en Guy Didelez.

Als eerste dompelde Luc Descamps de leerlingen onder in zijn schrijfsels. Enthousiast probeerde hij hen warm te maken voor gefantaseerde en waargebeurde verhalen. Vervolgens trakteerde Roger Vanhoeck de leerlingen gepassioneerd op een totaalpakket van literatuur, film en muziek. Zijn boeken zijn historisch en sociaal geïnspireerd.

Even geestdriftig sloot Guy Didelez de rij met een lange lijst spannende kinder- en jeugdboeken, dikwijls met een humoristische en romantische knipoog. Sociale thema’s als pesten en misbruik gaat hij niet uit de weg. Wie niet zo’n boekenwurm is, kan bij zijn kortverhalen terecht.

De informatie op Smartschool biedt leesideeën voor alle lezerstypes.