Uitwisseling KAZMAX

Op maandag 22 januari ontvingen de laatstejaars uit de talen-richtingen 48 Brusselse leerlingen en vier leerkrachten van de Franstalige school “Athénée Adolphe Max” (http://adolphemax.be/), gelegen vlakbij de Europese wijk in Brussel. De bedoeling van dit uitwisselingsproject – dat de toepasselijke naam “KAZMAX” meekreeg – is de leerlingen in contact te brengen met Franstalige jongeren en een aantal taalopdrachten aan levensechte situaties te koppelen.

In de voormiddag hadden de jongeren samen twee opdrachten uit te werken rond milieu- en humanitaire problematieken. Tussendoor leidden onze leerlingen hun Franstalige collega’s rond in ons FabLab. Na de middag trokken alle leerlingen samen onder de begeleiding van een gids het centrum van Zottegem in.

Voorafgaand aan dit bezoek hadden de leerlingen en leerkrachten al videocontact met elkaar gehad via WhatsApp en Hangouts. Via deze en andere sociale media zullen zij ook op regelmatige basis verder communiceren, onder meer om verder aan hun opdrachten te werken.

Op 9 februari gaan onze leerlingen van 6 LAMT, 6 ECMT, 6 LAWE en 6 MTWE dan op hun beurt naar Brussel, waar ze door de partnerschool worden ontvangen.