Hanne Dauwe speelt het hard

Hanne Dauwe uit 2 Latijn A won de finale van het Canvas-wedstrijd “Speel het hard” en speelt zo op 7 december het voorprogramma van Thomas Vanderveken met het Brussels Philharmonic in de Bijloke in Gent.

Speel het hard is de muziekwedstrijd voor amateurmuzikanten die Canvas samen met het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) en Klara organiseert in het kielzog van de televisiereeks “Thomas speelt het hard”. Bijna 300 enthousiaste muzikanten gingen net als Thomas Vanderveken de uitdaging aan om gedurende een jaar een muziekstuk van hun eigen keuze in te studeren. Hun vorderingen konden ze tonen op www.speelhethard.be.

“Ik heb een jaar lang mijn stuk ingeoefend”, vertelt Hanne. “Ik koos voor het Violon Concerto in E minor, opus 64 van Felix Mendelssohn, een stuk dat ik zag tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd en waar ik maar niet genoeg van kon krijgen. Toen ik hoorde dat ik in de finale zat, moest ik even slikken, maar ik was toch vooral heel blij.”

Eind september werden de 10 finalisten bekendgemaakt. Zij mochten tijdens Iedereen Klassiek hun muziekstuk spelen voor een professionele jury in Studio 1 van het Concertgebouw.

Na rijp beraad duidde de jury Hanne – als jongste finaliste bovendien – aan als de winnaar.

Gefeliciteerd Hanne!

hanne