6 SETA organiseert studiekeuzedag

Onze leerlingen van het laatste jaar Secretariaat – Talen hielden op donderdag 11 mei een studiekeuzedag voor alle leerlingen die nog twijfelen aan hun studietraject. Bij wijze van inleiding gaf de burgemeester het belang aan van verder studeren en dit voor de meeste opleidingen. Het beroepsleven en de steeds wijzigende omstandigheden vragen van de jongeren een continue vorm van bijscholen.

Zelfs in overheidsfuncties wordt de lat steeds hoger gelegd en gaat men op zoek naar goed gekwalificeerd personeel. Dat de geschikte mensen steeds moeilijker te vinden zijn werd duidelijk toen zowel de financiële wereld (BNP Paribas Fortis) als onze nationale vervoersmaatschappij NMBS actief kwamen zoeken naar geschikt personeel.

“Beroepen als treinbestuurder en treinbegeleider worden vandaag de dag beschouwd als knelpuntberoep zodat we genoodzaakt zijn de scholen te bezoeken om leerlingen warm te maken voor onze betaalde opleiding,” aldus de HR verantwoordelijke van B-rail. Verder kwamen ook nog de politie en defensie vertellen dat er zoveel meer jobs zijn in hun organisatie dan wat we in de eerste plaats voor ogen hebben. Elke job die in de burgermaatschappij wordt aangeboden heeft naar hun zeggen in de militaire en politionele wereld een equivalent.

Verder studeren blijft dus voor iedereen een lucratieve bezigheid waarbij de kansen op werk enorm toenemen. Deze boodschap liep alvast als een rode draad doorheen onze studiekeuzedag.

jenn