4 ONCOM schenkt € 500 aan vzw De Hoop

Onze leerlingen van 4 Ondernemen hebben dit schooljaar onder begeleiding van hun leercoach Stijn Van Nieuwenhove en de organisatie Vlajo vzw (www.vlajo.org) al hun ondernemingszin en creativiteit gebundeld in het Jieha!-project en dat heeft tot een mooi resultaat geleid.

Ze verkochten onder andere Cuberdons, fairtrade snoepjes en dito appelsap, en artisanale koffie van koffiebranderij Hoorens. Zo ondervonden ze al doende wat maatschappelijk verantwoord ondernemen is. De 500 euro opbrengst van hun verkochte streek- en fairtradeproducten schonken ze aan het dagverblijf vzw ‘De Hoop’. Daar zal het verzamelde geld worden ingezet om specifiek materiaal aan te kopen voor personen met een niet-aangeboren mentale handicap (bvb. een hersenletsel na een ongeluk).

img_20170518_160729 img_20170518_144228

Enkele reacties van de leerlingen:

“Het was een leerrijk project waarbij we ook veel plezier gemaakt hebben. Een eerste aanraking met het ondernemen. Zo zijn we allemaal weer een ervaring rijker en hebben we een beter beeld gekregen van ondernemen: met écht geld en echte goederen.” Weet Yelke, ondernemer in naam van het Jieha-bedrijf ‘Het Cubberke’

“De Vlajo Jieha! was voor ons een leerrijke ervaring. We leerden op een aangename manier onze eigen verkooptalenten kennen en maakten kennis met de verkoopwereld. Vlajo Jieha! is een tof initiatief voor leerlingen die zich willen inzetten voor het goede doel, bij ons de VZW ‘De Hoop’. We hopen met onze gift een stralende glimlach te toveren bij de mensen die in het dagverblijf entertaind worden door de vrijwilligers,” aldus Yang Chou, ondernemer van het Jieha-bedrijf ‘Oxfabulous’.