Brons, zilver en goud voor de leerlingen van 2 Latijn!

De leerlingen van 2 LA a en 2 LA b namen deel aan aan het Euroclassica examen Latijn.

Deze vereniging organiseert jaarlijks een Europees examen waaraan klasgroepen van over heel Europa kunnen deelnemen. Het examen bestaat uit een Latijnse leestekst met een reeks inhoudelijke en grammaticale vragen. Ook hun algemene kennis over cultuur en mythologie wordt getest. Leerlingen die slagen voor dit examen, ontvangen een certificaat met daarop een bronzen, zilveren of gouden eervolle vermelding.

Dit jaar mochten we maar liefst  27 eervolle vermeldingen uitdelen: 9 leerlingen ontvingen een bronzen certificaat, 15 leerlingen een zilveren exemplaar en het goud ging Emma Coopman, Rune Declercq en Leon Van De Putte uit 2 LA a.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers voor deze puike prestatie!

 

IMG_2618 IMG_2629