Projectdag Latijn “Oude talen anders”

Op donderdag 4 mei organiseerden de leerlingen van het zesde jaar Latijn een projectdag voor alle latinisten van de eerste graad.

Tijdens 2 officinae of workshops rond het thema “oude talen anders”, maakten de leerlingen uit het eerste jaar kennis met enkele voor hen nieuwe aspecten van de Griekse en Latijnse taal en sport: ‘apud grammaticum’ leerden ze al spelenderwijs het Griekse alfabet lezen en schrijven. “In palaestra” namen de leerlingen deel aan enkele “Olympische” buitenspelen.

Voor de leerlingen van het tweede jaar stonden ook 2 officinae op het programma. Tijdens een quiz over antieke cultuur ijverden de leerlingen in groepjes voor de eerste plaats en ‘in culina” bereidden de leerlingen enkele basisrecepten uit de Romeinse keuken. Het resultaat werd gesmaakt door allen!

Bedankt aan alle leerlingen van het zesde Latijn die onder de deskundige begeleiding van mevrouw Segers deze bijzonder leerrijke projectdag organiseerden!

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.